Reduceti cheltuielile inutile

     Rolul nostru, al echipei Improve Energy Quality, este de a va ajuta sa diminuati costurile la conceptul energia reactiva si de a imbunatati calitatea energiei electrice la clientul final de energie electrica.

Dragi consumatori de energie electrica, alegeti proiectele IQ Energy Solutions!

Ce vom realiza in cadrul proiectelor?! Vom incerca sa rezolvam cu cele mai bune concluzii si solutii punctele cheie ale calitatii energiei electrice, astfel :

  • Analizam si monitorizam corect si eficient cu cele mai moderne echipamente indicatorii de calitate ai energiei electrice la clientul final;
  • Indentificam situatiile complicate de calitatea energiei electrice: fluctuatiile de tensiune, consumul dezechilibrat al fazelor de alimentare, incarcarea transformatoarelor, regimul deformant, factorul de putere;
  • Analizam consumul orar de energie reactiva si costurile mari care rezulta in intervalul Cos FI 0.65-0.92, interval pentru care se plateste penalizarea pentru puterea reactiva;
  • Acordam atentie sporita in cazul in care depistam ca valoarea factorului de putere este in intervalul Cos Fi < 0.65. - energia reactiva se plateste de trei ori tariful ANRE!!!

     IQ Energy Solutions analizeaza eficient situatia reala din incinta utilizatorului final de energie electrica, cu toate detaliile, sub aspectul structurii, caracteristicilor, modului de functionare si amplasarea în cadrul intreprinderii, a tuturor receptoarelor de energie reactiva, precum si a surselor existente de compensare a puterii reactive

     Este necesara cunoasterea marimilor caracteristice privind circulatia puterii reactive, in primul rand cu ajutorul echipamentelor existente la fiecare utilizator in parte, precum si prin montarea, pentru anumite perioade de timp, a unor echipamente de masurare suplimentare, în puncte caracteristice.

     În punctele de măsurare a energiei este necesar să se cunoască curbele de variaţie zilnica, atat ale puterii reactive primita din sistemul energetic, cat si a celor pentru puterea activa, pentru anumite zile din saptamana, lucratoare şi nelucratoare, in functie de modul de desfasurare a proceselor de productie, respectiv, unul, două sau trei schimburi.  

Aprovizionarea de la reteaua de medie tensiune

     Pe baza acestor informatii se determina si se urmareste variatia corespun­za­toare a factorului de putere, pentru perioadele respective, în punctele de primire si contorizare a energiei electrice din sistem.

     Clientii nu urmaresc evolutia puterii reactive si apare supracompensarea de energie reactiva, astfel incat se realizeaza un excedent de putere reactiva in instalatiile sistemului energetic si clientii platesc penalizari la conceptul energie reactiva chiar si in situatii extreme: Cos Fi < 0.65 masurat in perioada de facturare – plata de trei ori a tarifului energiei reactive. Costurile cu energia reactiva ajung la valori enorme, care reprezinta de multe ori 25-35% din costul facturii de energie activa!!!

     Exista cazuri in care trebuie realizate baterii cu condensatoare cu comanda pe fiecare fază, deoarece consumul de energie este nesimetric, evitand astfel fenomenul de supracompensare a puterii reactive, urmat de penalizari din partea distribuitorului.

    Din pacate curbele de sarcina reactive orare nu constituie nicio preocupare intre problemele examinate la utilizatorii finali de energie electrica, mulţi dintre utilizatori dispun de baterii cu condensatoare, dar platesc penalizari pentru supracompensarea puterii reactive.

          

Daca vreti sa imbunatatiti costurile cu energia reactiva si doriti sa aveti indicatori corecti de calitate a energiei electrice, va rugam sa ne contactati!

IQ ENERGY Solutions are cele mai bune solutii privind calitatea energiei electrice la utilizatorul final de energie electrica!